Okonomiyaki
Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker som du bare må prøve. Okonomi betyr omtrent "bruk hva du vil" og yaki betyr "steke". Kål er hovedingrediensen i denne versjonen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Ha finsnittet kål og salt i en bolle. Kna den godt med hendene. Det er bare fint om kålen slipper litt væske. Bland i løk og gulrot.
- Bland mel, egg og vann sammen. Bland det med grønnsakene. Det blir en ganske tykk røre.
- Varm oljen i en middelstor stekepanne. Stek en tykk stor pannekake eller lag flere små. Stek dem i 2-3 minutter på hver side.
- Bruk gjerne et lokk eller stor tallerken for å snu pannekaken. Steker du flere små kan du legge dem over på et stekebrett med bakepapir og holde dem varme i ovnen (ca. 100 grader) mens du steker resten.
- Topp okonomiyakien med tynne striper av sennepsmajones og hoisinsaus. Bruk gjerne en liten sprøytepose og lag mønster.
- Dryss på vårløk og sesamfrø og pynt med reddikskiver.